Святослав Козирєв та американський дипломат допомогли дітям-інвалідам

21 жовтня 2015 р. у Дніпровському районі Києва, на території медичного реабілітаційного центру для дітей, які мають встановлений діагноз "церебральний параліч", була відкрита нова спортивна площадка.

Це вже другий модуль інклюзивного дитячого майданчика, де діти з порушенням опорно-рухового апарату можуть гратися і розвиватися разом із звичайними дітьми.

"Тепер діти з обмеженими можливостями мають можливість, як і їхні здорові однолітки, гратися, відпочивати. Створено всі умови для розвитку дитини", - говорить директор центру Людмила Рудковська.

На сьогоднішній день у реабілітаційному центрі обслуговується 31 дитина, тут батьки можуть спокійно залишати своїх дітей і бути впевненими в тому, що вони в надійних руках, з ними працюють досвідчені педагоги.

На відкритті інклюзивного дитячого майданчика були присутні: заступник голови Дніпровської РДА в місті Києві Алла Загородня, начальник управління праці та соціального захисту населення Олександра Соя, президент Благодійного фонду "Дніпровський" Анатолій Павленко, президент "Фонду волонтерів України" Тимофій Нагорний. Серед почесних гостей був і президент фонду Духовної дипломатії Майкл Моргуліс, який є радником ряду конгресменів США.

Пан Моргуліс високо оцінив роботу реабілітаційного центру і зазначив, що вже найближчим часом в Україні почне діяти американський фонд Духовної дипломатії, який допомагатиме українцям у цей важкий час.

Почесних гостей познайомили з роботою відділень соціально-медичної реабілітації дітей хворих на ДЦП та ранньої соціальної реабілітації дітей-інвалідів, розповіли про реабілітаційні методики, а також продемонстрували обладнання, яке використовується при роботі з дітьми з обмеженими можливостями. Гості, які відвідали медичний соціальний центр, оглянули приміщення, познайомилися з дітьми та вручили їм приємні і корисні подарунки, а також само багато солодощів, що дуже порадувало малюків.