Армстронг зізнався, що купив перемогу у велогонці в 1993 році

Американський велогонщик Ленс Армстронг зізнався, що в 1993 році дав хабар, щоб виграти гонку, яка принесла йому призові $1 млн

Армстронг дав свідчення під присягою у справі, яку було порушено після позову колишнього велогонщика Флойда Лендіса, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на ua.tribuna.com.

Зараз з Армстронгом судиться федеральний уряд.

Гонка Million Dollar Race проводилася в США і складалася з трьох одноденних стартів. Заключною серед них була CoreStates Race в Філадельфії.

У 2013 році італійський велогонщик Роберто Гаджолі заявив, що перед гонкою у Філадельфії Армстронг пообіцяв заплатити $100 тис., щоб його команда Coors Light поступилася.

Також про цей випадок розповідав партнер Гаджолі по Coors Light новозеландець Стівен Суорт, схожий інцидент згадував гонщик Mercatone Uno Роберто Пеллічоні.

Під час надання свідчень 24 вересня цього року Армстронг підтвердив, що епізод мав місце. За словами американця, керівництво його команди Motorola допомагало забезпечити йому перемогу. Зокрема Армстронг назвав ім'я нинішнього менеджера BMC Racing Team Джима Очовіча.

Армстронг, перемігши рак, сім разів вигравав багатоденку Тур де Франс. Проте у 2012 році був довічно дискваліфікований за вживання допінгу і позбавлений всіх спортивних титулів, здобутих з 1998 року.

Як уже повідомлялося, цього року суд зобов'язав Армстронга виплатити $10 млн компанії SCA Promotions.