Не Думчевим єдиним. Стало відомо, хто викинув на вибори у Києві найбільше грошей

Лідерами передвиборчих витрат стали БПП "Солідарність", "Рух за реформи" та УКРОП

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на РБК.

Агенція проаналізувала дані проміжних фінансових звітів партій про надходження та видатки із виборчих фондів, отримані у київській Територіальній виборчій комісії.

Найбільше коштів витратив "БПП "Солідарність" - за 10 днів до виборів кампанія уже коштувала 64,3 млн грн. Це майже удвічі більше за витрати "Руху за реформи" Сергія Думчева. Він витратив 38,8 млн грн. Вартість кампанії УКРОПу на чолі з Геннадієм Корбаном коштувала 29,4 млн грн.

У десятку лідерів за вартістю столичних виборчих перегонів входять "Опозиційний блок" (11,6 млн грн), "Самопоміч" (10,05 млн грн), "Відродження" (2,9 млн грн), "Наш Край" (2,2 млн грн), "Єдність" (2,06 млн грн), "Партія рішучих громадян" (1,1 млн грн) та "Батьківщина" (434 тис. грн).

Партії "5.10", "Зелені", "Соціалісти" та "Сила людей" заявляють, що не витратили на вибори ні копійки.

БПП "Солідарність" найбільше витратила на рекламу в ЗМІ (59,2 млн), а "Рух за реформи" найбільше заплатив за виготовлення плакатів, листівок та розміщення біг-бордів на столичних вулицях (6,3 млн грн).

Повідомляється, що понад десяток політсил не подали фінансових звітів вчасно. Це київські осередки Патріотичної партії України, "Спільна дія", "Блоку Дарта Вейдера", Радикальної партії Олега Ляшка, ВО "Свобода", Народного руху України, "Нова держава", "Авто-Майдан", Української республіканської партії, "Нове життя", "Офіцерський корпус", "Громадянський рух "Спільна справа", "Національна демократична партія України" та "Республіка".

Нагадаємо, нещодавно Комітет виборців України опублікував дані щодо фінансових витрат на кампанії в різних регіонах України.