Росії не вдалося вмовити Україну зняти авіасанкції

Міністр інфраструктури України Андрій Пивоварський заявив, що авіасполучення між Україною і Росією припиниться з 25 жовтня, незважаючи на переговори сторін у Берліні

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на УНІАН.

"На численні прохання російської сторони сьогодні у Брюсселі в офісі Єврокомісії відбулися технічні консультації між Державіаслужбою України та Росавіаслужбою Росії. ... Незважаючи на ці консультації, з 25 жовтня набирають чинності санкції, які були введені стосовно російських авіакомпаній, які порушували законодавство України та проти яких ввела санкції Державіаслужба", - сказав міністр.

Нагадаємо, 12 жовтня Державна авіаційна служба України прийняла рішення про повне припинення повітряного сполучення між Україною і Росією з 25 жовтня.

Як відомо, 25 вересня Кабінет міністрів України вирішив заборонити літати до України російським авіакомпаніям у відповідності до рішення РНБО від 2 вересня, введеного в дію 16 вересня. Пізніше Росія у відповідь на українські авіасанкції заборонила польоти авіакомпаніям України.

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що Україна не зніме санкцій, введених відносно російських авіакомпаній, до звільнення Криму і буде всіма можливими способами захищати своїх авіаперевізників.