За кількістю відкритих кримінальних проваджень на виборах Дніпропетровщина лідер - в Україні

Усю відповідальність повинна взяти на себе влада, впевнений політичний експерт аналітичної групи “Левіафан” Валентин Гладких

За кількістю звернень до суду та відкритих кримінальних проваджень на цих виборах Дніпропетровщина є одним із всеукраїнських лідерів. Останнє відкрите провадження - за зверненням кількох політсил, чиїх представників на підставі підроблених документів замінили у складі міської виборчої комісії. Дії зловмисників правоохоронці кваліфікували як підробку документів, печаток та штампів. 

Загалом, Дніпропетровськ у поточній кампанії став одним із епіцентрів застосування найбрудніших технологій, адмінресурсу та навіть силових розборок. А від кількості порушень у виборчих комісіях політологи приголомшені. “На деяких комісіях хаос! коли один голова комісії розподіляє і каже детально, що кому робити і принцип колегіальності роботи комісії тим самим порушується”, - зазначає політолог Володимир Селезньов. 

Найпоказовіше порушення, вважають у Комітеті виборців України, - безпідставне переміщення ТВК до обласної ради під приводом підвищення рівня безпеки, зазначає голова Дніпропетровської обласної організації виборців України Станіслав Жолудєв.

Усю відповідальність повинна взяти на себе влада, впевнений політичний експерт аналітичної групи “Левіафан” Валентин Гладких: "Влада не спроможна чи вона не хоче забезпечити проведення чесних виборів? Якщо ми побачимо тріумф партії влади на цих виборах, то тоді будуть підстави говорити про те, що всі ці маніпуляції відбувалися свідомо, а не стихійно".