Світовий конгрес українців закликає комісію ООН заступитися за Савченко

Світовий конгрес українців закликав Комісію ООН з питань становища жінок вимагати від російських владних структур негайно звільнити незаконно утримувану в Росії українську льотчицю, народного депутата Надію Савченко

Як повідомили УНІАН в СКУ, відповідну заяву конгрес прийняв 25 жовтня, передає Еспресо.TV.

Також у заяві СКУ закликав спонукати світове співтовариство, в тому числі і правозахисні організації, підвищити обізнаність про її справу.

"Світовий конгрес українців закликає всю світову громадськість вимагати негайного звільнення Надії Савченко, чиє ув'язнення є явним порушенням міжнародного законодавства та пункту 6 Мінських домовленостей від 12 лютого 2015 р.", - заявив президент СКУ Євген Чолій.

Нагадаємо, захист Савченко і вона сама наполягає, що влітку 2014 року вона була викрадена терористами на Донбасі і перевезена до Росії. Там вона була заарештована і звинувачена в причетності до загибелі на Донбасі російських журналістів. Однак, за даними захисту, вона не могла бути причетна до загибелі журналістів, оскільки була викрадена ще до їх смерті.

В обвинувальному висновку у кримінальній справі проти Савченко мова йде про замах на вбивство і вбивство, а також про незаконний перетин кордону. Їй загрожує тюремне ув'язнення строком на 25 років.

Нагадаємо, що сьогодні, 26 жовтня, у російському Донецьку пройшли чергові слухання у справі Надії Савченко. На якому свідки обвинувачення Савченко заявили, що у загиблих російських журналістів не було акредитації