Російське Міноборони хоче переконати аташе НАТО, що не бомбить цивільних у Сирії

Міністерство оборони Росії запросило військових аташе НАТО, США, Великобританії, Франції, Німеччини, Італії, Туреччини, а також Саудівської Аравії для обґрунтування звинувачень у бомбардуваннях авіацією РФ мирного населення в Сирії, які з'явилися в англомовних ЗМІ

Про це заявив заступник глави російського оборонного відомства Анатолій Антонов, передає Еспресо.TV з посиланням на Німецьку хвилю.

За його словами, журналісти, офіційні особи та політичні діячі ряду держав звинувачують російські повітряно-космічні сили "не тільки в нанесенні ударів по поміркованій опозиції, але й по цивільних об'єктах, таких, як госпіталі, мечеті і школи".

Антонов згадав заяви держсекретаря США Джона Керрі, міністра оборони США Ештона Картера, генсека НАТО Йенса Столтенберга, міністрів оборони Великобританії та Франції Майкла Феллона і Жан-Іва Ле Дріана. Заступник голови Міноборони РФ підкреслив, що його відомство ретельно розслідує всі заяви зарубіжних представників і ЗМІ про удари російської авіації по цивільних об'єктах у Сирії.

Заступник закликав інші країни сформувати міжнародну коаліцію по боротьбі з "Ісламського державою" (ІД). Він наголосив, що оборонне відомство чекає співпраці в питанні надання інформації про бази "ІД" в Сирії і координати об'єктів, "які не повинні піддаватися впливу російської авіації" .

Раніше повідомлялося, що представники "Вільної сирійської армії" не довіряють російським пропозиціям про допомогу, поки Москва скидає на них бомби.