Науковці з'ясували, що корисніше: пиво чи вино

Науковці Техаського університету провели ряд досліджень, під час яких з'ясували який вплив здійснюють на організм людини два найбільш популярних алкогольних напої у світі - вино та пиво

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на ВВС.

Вино і пиво належать до найбільш поширених напоїв. І той, і той має чимало прихильників у світі. Але хто отримує більше шкоди (або користі), споживаючи свій улюблений напій: шанувальники вина або пива?

Мак Мітчелл з Південно-західного медичного центру Техаського університету задався питанням, який з цих напоїв швидше призводить до сп'яніння? Він вирішив провести експеримент, для якого зібрав 15 осіб, і кожному налив випити, попередньо розрахувавши дози згідно ваги піддослідних. Далі учасники експерименту однаковими темпами споживали спиртне протягом 20 хвилин. Результати показали, що вино проникло в кровотік швидше (54 хвилини), ніж пиво (62 хвилини).

"Менш імовірно, що пиво призведе до виникнення незручних ситуацій", - підводить підсумок BBC Future.

У недавньому огляді досліджень, присвячених проблемам зайвої ваги, пов'язаного зі споживанням алкоголю стверджувалося, що ні вино, ні пиво не призводять до збільшення маси тіла у короткостроковій перспективі. Щоправда, жодне з досліджень не тривало довше 10 тижнів. Навіть невелике збільшення ваги, яке не було помічено дослідниками за цей термін, з роками може перетворитися в кілька зайвих кг. Ну, а оскільки пиво більш калорійний продукт, з ним набрати вагу простіше.

У питанні, який з напоїв тягне за собою більш суворе похмілля, переможців немає. Як пише BBC Future, посилаючись на статтю "The incidence and severity of the hangover morning after moderate alcohol intoxication", між вином і пивом не існує особливої різниці, коли мова йде про ранкові наслідки.

Нерідко можна почути про те, що вино може благотворно позначатися на здоров'ї. Воно знижує ризик серцево-судинних захворювань і діабету. З іншого боку, як стверджує сексолог Кат Ван Кірк, пиво може посприяти поліпшенню інтимного життя.