В Чорногорії кажуть, що Росія таки причетна до акцій протесту в країні

Уряд Чорногорії розцінив заяву російського міністерства закордонних справ як підтвердження причетності Москви до акцій протесту

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на ВВС.

"Заява департаменту інформації і друку МЗС Росії (...) підтверджує правильність заяви прем'єр-міністра Міло Джукановича про участь Росії в акції протесту проти НАТО", - йдеться в повідомленні уряду.

Влада Чорногорії підкреслює, що російське зовнішньополітичне відомство, що виразило заклопотаність з приводу застосування насильства проти мирних демонстрантів, забуває, "що ці" мирні протестувальники "закидали поліцію пляшками із запальною сумішшю і спробували насильно зайняти парламент і вчинити державний переворот".

Раніше МЗС Росії опублікував коментар у відповідь на звинувачення прем'єр-міністра Чорногорії Міло Джукановича, який вважає Росію організатором антиурядових виступів у країні.

У міністерстві підкреслили, що фактів причетності Росії до напруженості в Чорногорії не існує, а Джуканович "діє в своїх інтересах, намагаючись зняти з себе відповідальність за наростання протистояння".

Акції протесту проходять в Чорногорії з середини жовтня. Демонстранти домагаються відставки прем'єр-міністра Джукановіча і створення тимчасового уряду. Уряд Чорногорії сподівається приєднатися до НАТО, однак багато громадян, які відчувають симпатії до Росії, виступають проти цього.

Минулого тижня поліція застосувала сльозогінний газ для розгону тисяч демонстрантів у столиці країни Подгориці.