У Данії депутати ініціювали курси статевого виховання для біженців

Депутати Фолькетінгу (однопалатного парламенту Данії) виступили за введення курсу статевого виховання для біженців

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на The Local.

Заняття будуть спрямовані на запобігання сексуальних домагань. 

Автори ініціативи відзначили, що в період з 2013 по 2014 рік 34,5% всі засуджені за згвалтування в країні були мігрантами або їхніми нащадками. При цьому біженці становили 12% від усього населення Данії.

Лекції зі статевого виховання можуть стати частиною уроків данської мови, що їх відвідують прибулі з інших країн.

Депутати послалися на позитивний досвід Норвегії, де на добровільній основі можна прослухати п'ятигодинний курс, спрямований на запобігання сексуальних домагань. Його слухачам пояснювали, що відвертий одяг жінки або її стан алкогольного сп'яніння не є ознаками того, що вона бажає вступити в сексуальний зв'язок.

Данія, населення якої становить понад 5,5 млн чоловік, планує прийняти до кінця 2015 року понад 20 тис. вимушених мігрантів.

Біженці, які продемонструють достатнє знання данської мови для працевлаштування або отримання освіти в країні, будуть щомісяця отримувати 1,5 тис. крон (200 євро).

За оцінками фахівців, з початку 2015 року кордон ЄС перетнули понад 500 тис. мігрантів з Близького Сходу. ООН прогнозує, що в найближчі два роки в Євросоюз потраплять ще як мінімум 850 тис. переселенців.