У Північній Кореї вперше за 36 років проведуть партійний з'їзд

На фоні кризи в економіці та зубожіння населення Кім Чен Ин скликає вперше за багато років з'їзд правлячої Трудової партії Кореї

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Російську службу BBC.

"Сьогодні ми стикаємося зі складнощами у виконанні нашої священної задачі – домогтися більшого підйому в будівництві процвітаючої соціалістичної нації та в подальшому зміцненні партії", - йдеться у рішенні політбюро.

Це буде VII з'їзд Трудової партії Кореї за весь час її існування. Відбудеться він нескоро – аж у травні наступного року.

Порядок денний з'їзду не розголошується. Втім, як пише BBC, експерти очікують важливих для країни рішень.

Зокрема, японське інформагентство Кіодо пише, що з'їзд пов'язаний з 70-річчям партії. З цього приводу у жовтні відбулися урочистості. Агентство припускає, що з'їзд має на меті посилити роль партії в керівництві державою та запропонувати новий курс розвитку.

Останній з'їзд Трудової партії Кореї відбувся у 1980 році. На ньому тодішній очільник країни Кім Ір Сен призначив свого сина Кім Чен Іра своїм наступником.

Нагадаємо, під час виступу на 70-й Генасамблеї ООН міністр закордонних справ Північної Кореї Рі Су Йонг сказав, що ситуація на Корейському півострові значно покращилася би, якби США замінили режим перемир'я повноцінним мирним договором. Формально Південна та Північна Корея досі в стані війни. Збройний конфлікт завершився підписанням договору про припинення вогню у 1953 році. Та між обома державами досі регулярно виникають конфлікти.