У Сєвєродонецьку буде другий тур, а в Лисичанську переміг кандидат "Опоблоку"

У Сєвєродонецьку, який став фактичним адмінцентром Луганської області, відбудеться другий тур виборів мера, а в Лисичанську та Рубіжному перемогли висуванці "Опоблока"

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на УНІАН.

За даними Центральної виборчої комісії, найбільшу кількість голосів виборців набрав діючий мер, самовисуванець Валентин Казаков - 26,4%, або 7591. Раніше він очолював правління Сєверодонецького об'єднання "Азот". Його опонент самовисуванець Володимир Грицишин - набрав 23,1% (6627) голосів, директор Сєвєродонецької ТЕЦ, екс-мер Сєвєродонецька, він переобирався 4 рази.

У Лисичанську  в першому турі переміг висуванець "Опозиційного блоку", в.о. директора шахти ім. Капустіна ПАТ "Лисичанськвугілля" Сергій Шилін, що набрав 52,45%, або 12661 голос. Конкурент - висуванець БПП "Солідарність" Віталій Шведов – отримав результат 17,4%.

У Рубіжному, що утворює єдину агломерацію з Сєвєродонецьком і Лисичанськом, також переміг кандидат від "Опозиційного блоку" - Сергій Хортів, що набрав 67,03%, або 11271 голос виборців. Його суперник Дмитро Мухтаров - набрав 12,71% голосів.

Нагадаємо, що у Луганській області виборчком Лисичанська визнав місцеві вибори в місті такими, що не відбулися.

У Комітеті виборців України заявляють, що підкуп виборців суттєво вплинув на результати місцевих виборів у Сєвєродонецьку Луганської області.