До кінця року Україна має визначитися з енергетичною стратегією

До кінця року на рівні уряду планується розглянути низку документів, що визначають стратегію країни з енергетичних та екологічних питань

Про це повідомила заступник міністра екології та природних ресурсів з питань євроінтеграції Ганна Вронська, передає Еспресо.TV з посиланням на Укрінформ.

"До кінця цього року на рівні уряду планується прийняття низки стратегічних документів для України, які визначатимуть, як країна буде рухатися в плані кліматичної, енергетичної стратегії до 2020 року", - сказала Вронська.

Вона назвала і інші документи. Закон України «про основні засади стратегії державної екологічної політики», національний план дій з реалізації екологічної стратегії, нову енергетичну стратегію України до 2020 року, яку поки розробляють, національний план дій з енергоефективності до 2020 р. та національний план скорочення викидів від великих спалювальних установок.

"Усі ці документи спрямовані на виконання взаємопов'язаних стратегічних цілей держави зі зниження енергоємності нашого ВВП, підвищення енергетичної безпеки та обмеження викидів парникових газів", - наголосила заступник міністра.