Дочка "Аерофлоту" проситься літати в Україну

Російська авіакомпанія "Перемога" (дочірня компанія "Аерофлоту") 7 жовтня подала заявку в Росавіації для отримання допусків на польоти в Україну

Зокрема, у заявці йдеться про польоти в 4 міста України з Москви і Санкт-Петербурга, передає Еспресо.TV з посиланням на "Інтерфакс".

"Перемога" має намір літати з Москви до Києва (планується 28 рейсів на тиждень), Дніпропетровськ, Харків і Одесу (планується по 10 рейсів на тиждень). Заявки на рейси з Санкт-Петербурга стосуються польотів до Києва (14 рейсів на тиждень) і Одесу (3 рейси на тиждень).

"Ми підтверджуємо готовність літати в Україну, якщо Росавіація і Державіаслужба України дадуть відповідний дозвіл", - сказали в авіакомпанії.

Як відомо, 25 вересня Кабінет міністрів України вирішив заборонити літати до України російським авіакомпаніям у відповідності до рішення РНБО від 2 вересня, введеного в дію 16 вересня. 

Міністерство інфраструктури України уточнило, що російські авіакомпанії, які потрапили під дію санкцій, не зможуть літати до України з 25 жовтня 2015 року.

Санкції торкнутися 25 російських авіакомпаній - зокрема, "Аерофлоту" з його дочірніми авіакомпаніями, санованої "Трансаеро" й "Сибіру".