У понеділок ВАДА обнародує звіт, як російські чемпіони їдять допінг

Звіт комісії Міжнародного антидопінгового агентства (WADA) про розслідування з приводу вживання допінгу російськими легкоатлетами буде опублікований 9 листопада

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "ТАСС".

Приводом для розслідування стали повідомлення німецького каналу ARD і британської газети The Sunday Times, згідно з якими близько 80% російських медалістів великих турнірів з 2001 по 2012 рр. мали підозрілі допінг-проби.

У першому фільмі німецького телеканалу ARD, що вийшов у грудні минулого року, стверджувалося, що російські легкоатлети систематично вживали заборонені препарати за вказівкою своїх тренерів. Головними героями фільму стали легкоатлетка Юлія Степанова і її чоловік Віталій - колишній співробітник Російського антидопінгового агентства (РУСАДА).

Другий фільм, який побачив світ у серпні, грунтувався на базі даних Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій (IAAF), яка містить результати понад 12000 аналізів близько п'яти тисяч спортсменів у період з 2001 по 2012 рр.

В середу представник французької прокуратури повідомив, що колишній президент Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій (IAAF) Ламін Діак звинувачується в отриманні хабара від Всеросійської федерації легкої атлетики у розмірі 1 млн євро. За даними французької влади, Діак та інші чиновники IAAF отримали гроші в 2011 році, щоб приховати інформацію про допінг, уживаній, принаймні, шістьма російськими спортсменами, деякі з яких взяли участь в Олімпійських іграх у 2012 році.