Адвокат каже, що Лукаш досі перебуває в СІЗО

Екс-міністр юстиції України Олена Лукаш станом на ранок суботи досі перебуває в слідчому ізоляторі СБУ в Києві, незважаючи на те, що напередодні ввечері за неї було внесено заставу в сумі 5 млн 115,6 тис. грн

Про це заявив її адвокат Андрій Смирнов, передає Еспресо.TV з посиланням на Інтерфакс.

"У нас в повному обсязі виконаний альтернативний запобіжний захід - внесено заставу, є відповідні підтверджуючі документи з управління казначейства, які підтверджують, що відповідна сума коштів надійшла на депозитний рахунок Печерського суду", - заявив адвокат.

Він повідомив, що напередодні в п'ятницю приїхав у відділ забезпечення досудових розслідувань СБУ , щоб забрати свою підзахисну, але був ознайомлений з внутрішньою інструкцією ізолятора, в якій написано, що робочий день закінчується о 18:00, і адвокат повинен прийти за Лукаш уже в понеділок.

"Я не залишаю надій на те, що моя підзахисна якнайскоріше покине територію слідчого ізолятора, всі підтверджуючі документи у нас є, про їх зміст ми проінформували керівництво слідчого ізолятора і намагаємося робити все, що від нас залежить", - сказав Смирнов.

"Я не бачу жодної підстави для того, щоб нам висували нові перешкоди у вигляді інструкції правил внутрішнього розпорядку слідчого ізолятора, яка перешкоджає звільнити нашу підзахисну з неволі ", - заявив адвокат екс-міністра.

Він зазначив, що перебування Лукаш в СІЗО до понеділка для її захисту є критичним, тому що "невідомо, які слідчі дії - незаконні або законні - будуть проводитися в стінах цього закладу щодо підзахисної".

Депутат Верховної Ради від "Опозиційного блоку" Вадим Новинський повідомив, що вніс заставу за Лукаш у розмірі 5,1 млн гривень.

Таку заставу обрав у п'ятницю ввечері Печерський суд як альтернативний до утримання під вартою запобіжний захід.

Раніше СБУ затримала Лукаш в Києві.

Згідно зі словами самої Лукаш, її ніхто не затримував, а вона сама добровільно поїхала в Генпрокуратуру на слідчі дії.