Наркоторговців в Індонезії посадять в тюрму під охорону найлютіших крокодилів

Індонезійське агентство по боротьбі з наркотиками запропонувало побудувати на острові в'язницю, в якій крокодили охоронятимуть довічно засуджених за наркотики ув'язнених

Про це пише видання The Telegraph.

Глава агентства Буди Васесо висунув таку пропозицію і заявив, що планує відвідати різні частині архіпелагу для пошуку "жорстких рептилій", здатних охороняти в'язницю.

"Ми розмістимо настільки багато крокодилів, наскільки це можливо. Я знайду найлютіших крокодилів", - розповів Васесо місцевим ЗМІ. Він додав, що на відміну від тюремних охоронців, рептилії точно попередять наркоторговців від спроби втечі.

"Ви не можете підкупити крокодила. Ви не можете змусити його допомогти вам втекти", - пояснив представник агентства по боротьбі з наркотиками.

Відзначається, що поки план знаходиться в стадії розробки, і питання про розташування подібної в'язниці все ще обговорюється.

Видання підкреслює, що в Індонезії досить суворе законодавство щодо злочинців, пов'язаних з розповсюдженням наркотиків. Дії держави викликали хвилю міжнародного обурення після того, як у квітні цього року в країні були страчені вісім іноземних громадян, які були визнані винними в торгівлі наркотиками.

Проте індонезійський президент Джоко Відодо продовжує наполягати на тому, що наркоторговці "повинні дивитися в обличчя смерті", оскільки країна бореться з "національною катастрофою", пов'язаною зі стрімким розповсюдженням наркотиків в суспільстві.