ООН вперше за три місяці доставила гуманітарну допомогу в Луганськ

Конвой Агентства ООН у справах біженців у складі дев’яти вантажівок з гуманітарною допомогою успішно прибув до Луганська, пройшовши контрольно-пропускні пункти

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-службу агентства.

 "Це перший конвой ООН за останні три місяці, який доставив гуманітарну допомогу для найбільш незахищених груп населення, що проживають на непідконтрольній уряду частині Луганської області", - йдеться у повідомленні.

Дев’ять вантажівок доставили товари першої необхідності та будівельні матеріали, яких достатньо для забезпечення потреб понад 12 тисяч осіб. У складі конвою надійшло 5 тисяч каністр для питної води, 10 тисяч ковдр, 10 тисяч рушників, 5 тисяч відер, а також 5 тисяч листів посиленої будівельної плівки, цемент та фанера для будівельних робіт, які було розвантажено на складі у Луганську для подальшого розповсюдження.

"Це лише маленька крапля у океані потреб, які ми бачимо на територіях, які постраждали від конфлікту, та у порівнянні із допомогою, яку надають інші організації. Однак ми сподіваємося, що ще до початку зими ми зможемо прискорити доставки та надання гуманітарної допомоги для найбільш вразливих категорій у зоні конфлікту", - зазначив керівник операції Агентства ООН у справах біженців в Україні Жан-Ноель Веттервальд.

Протягом наступних кількох тижнів агентство ООН планує надіслати близько 1 тисячі метричних тон гуманітарної допомоги для постраждалого населення, одночасно мобілізуючи ресурси для подальших конвоїв для непідконтрольних Києву територій на сході України.