Фоторепортаж: Польща для поляків. У Варшаві проходить Марш незалежності

На організованому націоналістами Марші незалежності у Польщі звучать антиісламські, антирадянські та антиєвропейські гасла. Серйозних сутичок із правоохоронцями чи між 15 тис. учасниками наразі не було

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Gazeta Wyborcza.

"За підрахунками поліції, Маршем незалежності ідуть близько 15 тис. чоловік. Зараз ситуація спокійна, найбільші інциденти стосуються вживання забороненої піротехніки - петард і феєрверків", - повідомив віце-мер Варшави Ярослав Южвяк.

За його словами, на даний момент найсерйознішим інцидентом стало кидання у Віслу палаючих феєрверків із мосту Понятовського. Ніхто від цього не постраждав.

Повідомляється, що на транспарантах написані традиційні гасла щорічного Маршу незалежності: "Польща вільна від ісламу", "Євросоюз - геть", "Раз серпом, раз молотом червону голоту", "А на деревах замість листя будуть висіти комуністи". 

Гаслом 2015 року стало "Польща для поляків, поляки для Польщі". Одне із нових помічених гасел - "Краще котлета, ніж Магомет".

Повідомляється, що на марші можна побачити також угорський прапор, який несуть представники угорської партії "Йоббік".

фото: REUTERS

Нагадаємо, сьогодні наші західні сусіди святкують День незалежності. Щороку під час Маршу незалежності, який організовують націоналісти, стаються сутички. Минулого року постраждало 70 чоловік.