Син Джемілєва знаходиться в астраханській колонії, - адвокат

Син народного депутата України Мустафи Джемілєва Хайсер, незаконно етапований до Астрахані, перебуває в астраханській колонії №10

Про це повідомив адвокат Микола Полозов у Twitter, передає Еспресо.TV.

"Достовірно вдалося з'ясувати, що Хайсер Джемілєв зараз в астраханській колонії номер 10. Але зустрітися з ним непросто. До родичів повідомлення ФСІН про етапування Джемілєва в цю колонію так і не дійшло ще. Вочевидь, їм поштою Росії відправили", - зазначив Полозов.

Адвокат повідомив, що колонія погодила його відвідування підзахисного Хайсера Джемілєва, і він планує відвідати його сьогодні, 11 листопада.

Нагажаємо, що раніше засудженого в Росії сина Джемілєва етапували до колонії.

Як відомо, у травні 2014 року Слідчий комітет Росії затримав Хайсера Джемілєва, звинувачуваного в убивстві, а суд арештував його. Його звинувачують у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 105 (убивство), ст. 222 (незаконне зберігання вогнепальної зброї та боєприпасів) і ст. 226 (викрадення зброї) Кримінального кодексу Росії.

У червні Краснодарський крайовий суд на підставі вердикту присяжних визнав Х.Джемілева винним за ч.1 ст.226 та ч.1 ст.222 (розкрадання і зберігання зброї), за ч.1 ст.109 КК РФ (вбивство з необережності) і засудив його до п'яти років колонії загального режиму.

За версією слідства, у період часу з 2 квітня до 20 травня 2013 року Хайсер Джемілєв таємно взяв у батька карабін калібру 7,62 мм і 10 патронів і сховав їх у своєму домі в Бахчисараї.

27 травня 2013 року син Джемілєва у своєму домі випадково, з необережності, як говорив він пізніше, вистрелив у 30-річного Февзі Едемова – його знайомого, жителя Бахчисарайського району, який працював у будинку. Едемов помер на місці.

Відомо, що Хайсер Джемілєв за декілька років до того лікувався в психіатричній клініці.

Однак на початку вересня Верховний суд РФ зменшив термін ув'язнення на півтора року. У своєму рішенні Верховний суд зазначив, що за звинуваченням за ст.109 КК РФ (вбивство з необережності) минув термін давності.

Полозов, у свою чергу, підкреслив, що продовжить добиватися повного скасування вироку своєму довірителю, у зв'язку з чим готує наглядову скаргу на рішення Верховного суду РФ.

Він нагадав, що вироком Дніпровського суду Києва Х.Джемілев також засуджений за аналогічним статтями обвинувачення, і Україна домагається його видачі.