В Італії затримали банду, яка переправляла нелегалів під виглядом артистів цирку

Злочинну групу з понад 40 людей, яка переправляла до Італії нелегальних мігрантів під виглядом артистів цирку, арештували місцеві правоохоронці

За словами слідчих, за час своєї діяльності злочинці отримали від нелегалів близько 7 млн євро, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "5 канал".

Тим часом Словенія продовжує боротися з потоком біженців. Прем’єр-міністр країни Миро Церар заявив про наміри побудувати паркан на кордоні з Хорватією.

За його словами, це не означатиме, що вхід до країни мігрантам буде закрито. Нелегалів направлятимуть до спеціальних центрів.

"Як прем'єр-міністр, я не можу допустити гуманітарної катастрофи у Словенії. Ми вирішили, що найближчими днями почнемо будівництво технічних бар'єрів на кордоні з Хорватією. Паркан буде спрямовувати неконтрольований потік біженців до спеціальних центрів у Словенії. Кордон залишиться відкритим, але контрольованим", - зазначив Церар.

Нагадаємо, влітку 2015 року паркан на кордоні із Сербією будувала Угорщина. Через цей паркан потік мігрантів із Сербії значно зменшився. Однак це призвело до збільшення кількості мігрантів, які почали прибувати в Хорватію.

За даними Єврокомісії, до 2017 року до ЄС мігрують 3 мільйони біженців, а до кінця 2015-го у Євросоюз має прибути мільйон мігрантів.