Мінекономіки України спрогнозувало, кому російське ембарго завдасть найбільшого удару

Від можливого запровадження Росією продовольчого ембарго найбільше постраждають українські виробники м'яса

Про це заявила журналістам заступник міністра економічного розвитку та торгівлі, торговий представник України Наталія Микольська після міжнародної торгово-промислової конференції "Експортно-імпортні відносини України - ЄС 2016: готовність влади та бізнесу", передає Еспресо.TV з посиланням на Укрінформ.

"Найбільший вплив матиме обмеження на наших виробників м'яса - це курятина і свинина, і на деяких виробників овочів", - сказала Микольська.

За її словами, Мінекономрозвитку шукає нові ринки, куди можна постачати українське м'ясо. 

"У нас іде досить активна робота по виведення курятини на ринки третіх країн, стандарти якості дозволяють це робити. По свинині - це наступні кроки по виходу на ринки Європейського Союзу", - пояснила заступник міністра.

Вона також додала, що деякі країни готові продовжити торговельні стосунки з Україною навіть попри російські санкції. Насамкінець, за оцінками Мінекономрозвитку, значна кількість товарів, які підпадають під російське ембарго, вже заборонені на території Російської Федерації рішенням фітосанітарних органів та існуючими технічними обмеженнями.