За добу в зоні АТО загинули п’ять українських бійців, четверо поранені, – штаб

Протягом минулої доби по всій лінії фронту фіксувалися провокації з боку терористів

Про це на брифінгу повідомив спікер Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко, передає Еспресо.TV.

Українські бійці загинули під час бойових зіткнень у Верхньоторецькому і Мар'їнці.

Окрім цього, на луганському напрямку у Щасті протягом дня було зафіксовано три провокації із застосуванням стрілецької зброї. На донецькому напрямку на Світлодарській дузі вчора було тихо. У Зайцевому і Майорському сталося кілька провокацій.

"Натомість на південно-західній околиці Горлівки і вздовж лінії фронту в Ясинуватій вчора було дуже неспокійно. У Верхньоторецькому був інтенсивний бій сил АТО з окупантами, які атакували наші укріплені позиції. Ворог наступав з сусіднього села Красний Партизан, розташованому на стратегічно важливій автодорозі Горлівка – Донецьк. Також ворожі обстріли українських позицій зафіксовано в сусідніх селищах – Новгородському і Новоселівці Другій", – зазначив Лисенко

Вздовж усієї лінії фронту Авдіївка – Опитне – Піски – Красногорівка – Мар'їнка були помічені провокації.

"Поблизу Авдіївки противник провів півгодинний обстріл з 82-мм мінометів. А в Красногорівці зафіксована робота БМП-2 бойовиків у бік позицій сил АТО", – повідомив речник Адміністрації президента.

На маріупольському напрямку вчора ввечері бойовики відкривали вогонь по українських позиціях у селищах Ломакине і Широкино. Важке озброєння не застосовували.