Росія заборонила своїм легкоатлетам їздити на міжнародні змагання

Російські легкоатлети, які порушать заборону Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій (IAAF) на виступ на міжнародних турнірах, піддадуться санкціям з боку Всеросійської федерації легкої атлетики (ВФЛА) аж до дискваліфікації

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на офіційний сайт ВФЛА.

"Спортсмени, тренери та обслуговуючий персонал не можуть брати участі у міжнародних змаганнях, включаючи змагання Всесвітньої легкоатлетичної серії і Олімпійські ігри, поки ВФЛА не буде відновлена в лавах IAAF. Російські легкоатлети можуть брати участь тільки в місцевих змаганнях, що відбуваються у нашій країні. Спортсмени, які порушать заборону і виступлять за кордоном, піддадуться санкціям з боку ВФЛА аж до дискваліфікації", йдеться в заяві ВФЛА.

Минулого понеділка незалежна комісія Всесвітнього антидопінгового агентства (ВАДА) опублікувала підсумки розслідування діяльності ВФЛА, московської антидопінгової лабораторії, Російського антидопінгового агентства і Мінспорту РФ. Воно закликало IAAF дискваліфікувати ВФЛА. Рада IAAF в п'ятницю визнала непереконливим звіт ВФЛА про боротьбу з допінгом і тимчасово призупинила членство російської федерації в цій міжнародній організації. Існує ймовірність, що збірна Росії з легкої атлетики не зможе взяти участь в Олімпійських іграх-2016 в Бразилії.