Ветеринари просять не лякати котів огірками

Ветеринари попросили припинити залякування котів огірками

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на National Geographic.

Ветеринари попросили користувачів інтернету, які викладають в мережу відео з кішками, які лякаються огірків, припинити знущатися над тваринами. 

Опитані виданням фахівці відзначили, що у кішок немає страху перед огірками, проте тварин лякає ситуація, коли у них за спиною несподівано виявляється предмет незнайомої форми, якому не місце на підлозі. За словами ветеринарів, такі дії з боку власників рівносильні будь-яким іншим формам залякування, які несприятливо впливають на психіку домашніх вихованців.

Автор книги "Котячі почуття" (Sense Кіт) Джон Бредшоу з університету Брістоля назвав таку поведінку людей "гідною презирства".

Спочатку відеопідборку з котами, в якій тварини лякаються огірків, виклало на своїй сторінці в Facebook видання Huffington Post. За три дні, починаючи з 15 листопада, запис подивилися більше 60 мільйонів разів.

За однотипним сюжетом всіх відеороликів, огірок непомітно підкладають до тварини ззаду. Коли кішка виявляє у себе за спиною овоч, вона починає панікувати - високо підстрибує або тікає.