"Укренерго" готове відновити електропостачання Криму за чотири доби

Бригади держпідприємства "Укренерго" готові впродовж чотирьох діб ліквідувати наслідки вибухів електроопор у Херсонській області

Бригади держпідприємства "Укренерго" готові впродовж чотирьох діб ліквідувати наслідки вибухів електроопор у Херсонській області.

Про це на засіданні оперативного штабу під керівництвом голови Херсонської обласної державної адміністрації Андрія Путілова заявив керівник Херсонських магістральних електромереж "Укренерго" Ігор Босько, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-службу Херсонської ОДА.

"Техніка та матеріали готові. Бригади "Укренерго" готові протягом чотирьох діб ліквідувати наслідки вибухів", - зазначив він.

Також він додав, що на даний момент ремонтні бригади і техніка підприємства знаходяться на базі в Новій Каховці.

У прес-службі Херсонської ОДА наголосили, що коли відбудеться ліквідація наслідків вибухів, залежить від результатів переговорних процесів, які ведуть ініціатори блокади з керівництвом країни.

Наразі вдалося досягти домовленості з активістами енергетичної блокади про допуск технічної бригади підприємства, яка здійснюватиме об’їзд знеструмлених ліній, щоб мати можливість контролювати стан мереж.

У ніч на 22 листопада в районі херсонського селища Чаплинка сталися вибухи. У штабі громадянської акції блокади окупованого півострова повідомили, що "лінія електропередач, яка постачала електрику до Криму, впала і не підлягає відновленню".

У Криму 22 листопада о 00:25 сталося відключення електроенергії, що надходить на територію півострова з материкової частини України.

За даними "Крименерго", постачання електроенергії з мережі України здійснювалися в обсязі 1210 мегават. Середнє споживання електроенергії Кримом - до 1100 мегават. Зараз надходження від Національної енергетичної компанії "Укренерго" становить 0 мегават (всі чотири енерголінії відключені).