У Чонгарі енергетики зі штабом блокади Криму обговорюють можливість доступу до ЛЕП

В селі Чонгар Генічеського району Херсонської області проходить зустріч керівництва Дніпровської енергосистеми і Херсонських магістральних електромереж ДП "НЕК "Укренерго" з представниками штабу акції блокади Криму з приводу доступу до ремонту ЛЕП

В селі Чонгар Генічеського району Херсонської області проходить зустріч керівництва Дніпровської енергосистеми і Херсонських магістральних електромереж ДП "НЕК "Укренерго" з представниками штабу акції блокади Криму з приводу доступу до ремонту ЛЕП.

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на УНІАН.

Як повідомили у прес-службі Херсонської облдержадміністрації, головне питання зустрічі – допуск ремонтних бригад на місця пошкоджень і початок робіт з відновлення пошкоджених опор ліній.

Як повідомив т. в. о. начальника ГУ Нацполіції Херсонської області Артур Меріков, опори досі знаходяться в пошкодженому стані на місці події, учасники блокади перекрили доступ до них і не дають аварійникам можливості хоч би заземлити ЛЕП.

Раніше повідомлялося, що активісти блокади окупованого Криму ставлять умовою допуску до ремонту ЛЕП "розріз" проводів, по яких електроенергія може надходити на півострів. 

Нагадаємо, що у ніч на 22 листопада в районі херсонського селища Чаплинка сталися вибухи. У штабі громадянської акції блокади окупованого півострова повідомили, що "лінія електропередач, яка постачала електрику до Криму, впала і не підлягає відновленню".

У Криму 22 листопада о 00:25 сталося відключення електроенергії, що надходить на територію півострова з материкової частини України.

Варто додати, що без електрики в Криму залишилося 2,5 млн осіб.