CБУ спіймали чиновників, які відмивали гроші для фінансування "ДНР"

Співробітники Служби безпеки України викрили механізм виведення посадовцями у "тінь" державних коштів для фінансування терористичних угруповань, так званих "ДНР"

Співробітники Служби безпеки України викрили механізм виведення посадовцями у "тінь" державних коштів для фінансування терористичних угрупувань, так званих "ДНР".

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-центр СБУ. 

"Чиновники одного з державних підприємств залізничної галузі провели наприкінці 2014 року процедуру відкритих торгів на території тимчасово окупованій терористами. Предметом закупівлі були 12 тис. тонн вугілля на суму понад 16 мільйонів гривень"- йдеться у повідомленні.

Так, переможцем торгів визнано одне з приватних підприємств, яке не має відношення до видобутку вугілля. Воно зареєстроване на території одного з центральних колгоспних ринків у Костянтинівці. Співробітники спецслужби встановили, що ця компанія не здійснювала господарських операцій, ніколи не постачала вугілля на державне підприємство з шахт, розташованих на підконтрольній Україні території.

Для виведення перерахованих державних коштів на непідконтрольну Україні територію менеджери приватної структури оформили договори на фіктивні безтоварні операції на всю суму тендеру з суб’єктами господарювання, які зареєстровані на тимчасово окупованій території.