Спікера Держдуми Наришкіна українці в Бухаресті зустріли протестом

Виступ спікера російської Держдуми Сергія Наришкіна в Бухаресті члени української делегації зустріли плакатом з осудом політики Москви та жовто-блакитним прапором

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Deutche Welle.

Перед початком промови Наришкіна біля трибуни група українських депутатів розгорнула плакат: "2008-ий - Грузія. 2014-ий - Україна. Хто наступний? Путіне, зупинися!"

Побачивши транспарант, Наришкін звернувся до голови румунського парламенту із запитанням: "Що це за цирк такий?"Далі він запропонував учасникам протесту зайняти місця в залі. До нього не дослухались, але Наришкін продовжив свій виступ, сказавши, що протест йому не заважає.

Наришкін прибув до Бухаресту для отримання повноважень голови Генасамблеї парламентської асамблеї Чорноморського економічного співробітництва (ПАЧЕС). Організацію зі штаб-квартирою в Стамбулі заснували в 1992 році. Вона об'єднує країни Чорноморського басейну - Туреччину, Болгарію, Румунію, Грузію, Україну та Росію.

Українську делегацію на заході в Бухаресті очолює голова постійної делегації Верховної Ради України Людмила Денісова. Член делегації народний депутат Андрій Гордєєв розмістив на своїй сторінці у Facebook фотографії акції протесту.

Згодом він написав, що сюжет з протестом потрапив у більшість випусків місцевих новин.

 

Також він розпоів, що українська делегація зустрілась з головою румунського Сенату Келіном Попеску-Терічану.

"Він висловив підтримку Україні у відновленні суверенітету над окупованими територіями, різко засудив дії Російської Федерації! Голова Сенату наголосив, що Румунії легше ніж Україні: вони є повноправними членами Євросоюзу та НАТО, і впевнено працюють над власною енергобезпекою! Так що, нам є чого вчитися у Румунії!" - написав Андрій Гордєєв.