Мартиненко: Я складаю депутатські повноваження

Народний депутат від фракції "Народний фронт" Микола Мартиненко заявив про складання ним депутатських повноважень

Про це голова парламентського Комітету з питань ПЕК заявив у програмі "Свобода слова" на ICTV, передає Еспресо.TV.

"Можу підтвердити що по мені розгорнута серйозна дискредитаційна кампанія. Я розпочав власне розслідування. До замовників я відношу олігархічні кола, пов'язані з РФ. Вона розгорнута не лише в Україні, а в Європі, США. За моїми даними, на неї витрачено близько 10 млн доларів", - сказав він.

За словами народного депутата, ця кампанія має на меті вдарити не лише по його репутації, а і дестабілізувати ситуацію в країні.

"Один з елементів (дискредитаційної кампанії, - Ред.): дестабілізація ситуації, відставка уряду, дострокові вибори і реванш проросійських сил. Інша складова кампанії - економічна. Я давно працюю головою Комітету ВР з питань ПЕК і я не завжди приймав приємні рішення... Цього року прийняли закон про газовий ринок, там є неприємні моменти, але насьогодні ми майже не беремо газ з Росії, беремо дешевший газ за реверсом..", - сказав Микола Мартиненко.

За його словами, ця дискредитаційна кампанія проти нього ще продовжиться, адже, як він стверджує, "грошей в замовників ще багато".

"Виходячи з того що удари завдають не лише по мені, я приймаю рішення про складання депутатських повноважень і добровільно відмовляюся від депутатського імунітету. Таким чином я прошу і звертаюся до Володимира Гройсмана, до регламентного комітету, до всіх депутатів, щоб це рішення було проголосовано на наступному пленарному тижні", - підсумував Микола Мартиненко.

Також він додав, що захищатиме свої інтереси в юридичній площині.

"Я збираюся захищатися, як громадянин і доведу свою правоту. Я зможу викрити замовників і назву прізвища. Я готовий давати свідчення як Швейцарії, Чехії і Україні", - додав Мартиненко.

Голові Комітету ВР з питань ПЕК закидають лобіювання власних бізнес-інтересів і звинувачують у тому, що він начебто отримував хабара від представників чеської компанії Skoda. У нещодавньому інтерв'ю Еспресо.TV Мартиненко розповів, що усі скандали, які роздмухуються у ЗМІ, інспіровані ззовні і мають на меті одне: дискредитувати його особисто та команду, до якої він належить.