Порошенко з Меркель обговорив реформи в Україні та Мінські угоди

Президент України Петро Порошенко обговорив з канцлером Німеччини Ангелою Меркель реформи в Україні та реалізацію Мінських угод

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-службу адміністрації президента. 

"Пані Меркель повністю підтримує наші зусилля в реформуванні країни, вона є нашим надійним партнером", - зазначив Порошенко після зустрічі з Меркель.

Він повідомив, що в ході зустрічі обговорювалися питання безвізового режиму між Україною і ЄС, фінансова та консультативна підтримка реформ в Україні, а також координація дій України та Німеччини в рамках нормандського формату.

"Ми намітили координацію наших дій у рамках "нормандського формату" та підвищення ефективності Тристоронньої контактної групи, а також обговорили конкретні кроки для підвищення безпеки на лінії зіткнення", - сказав президент.

Крім того, за словами Порошенка, мова йшла про підвищення ефективності Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в контексті майбутнього головування Німеччини в організації у наступному році.

Президент також зазначив, що він провів понад 30 зустрічей з главами держав і урядів на полях Кліматичного саміту ООН у Парижі.