Посуха змусила жителів Папуа - Нової Гвінеї їсти глину

Через посуху і неврожай жителі сіл в Папуа - Нової Гвінеї змушені їсти глину і отруйні гриби

Про це пише Еспресо.TV з посиланням на газету The Guardian.

Видання повідомляє, що в селах були зафіксовані випадки захворювань шлунково-кишкового тракту, а в деяких жителів підозрюють холеру і тиф. При цьому через погодні умови були закриті багато шкіл та медичні установи, відзначає автор статті.

Місцевий лікар Джиммі Небни сказав виданню, що тварини починають гинути, тому від споживання їхнього м'яса жителі відчувають біль в шлунку і слабкість.

"Оскільки струмки висихають, людям доводиться долати великі відстані, щоб добути питну воду з річок. Питна вода - загальна проблема, але вона керована. Проте вода може становити серйозну небезпеку, оскільки багато людей п'ють, купаються і перуть речі у річці", - заявив представник організації, що займається питаннями посухи, Меттью Кану.

Громадський активіст Саллі Лойд розповіла виданню, що місцеві жителі харчуються глиною, яку їдять птахи і тварини. Вона додала, що багато хто почав вживати в їжу отруйні гриби, в результаті чого кілька людей перебувають у лікарні в стані коми.

Експерти стурбовані ситуацією, що склалася, оскільки вона не тільки може призвести до знищення місцевих зернових культур, а й здатна стати причиною міграції.

Уряд держави обіцяв надати допомогу місцевим жителям, проте аналітики стверджують, що влада Папуа - Нової Гвінеї не докладали достатньо зусиль для вирішення існуючих проблем.