У Франції розповіли, скільки коштів "ІДІЛ" витратив на паризькі теракти

Організація кривавих терактів 13 листопада в Парижі обійшлася терористам з угрупування "Ісламська держава" всього в 30 тисяч євро

Про це повідомив в четвер на прес-конференції в столиці Франції міністр фінансів країни Мішель Сапен, передає Еспресо.TV з посиланням на Інтерфакс.

Злочинці, за його словами, профінансували теракти, збираючи гроші "дуже маленькими сумами", які важко відстежити, зокрема, за допомогою карток експрес-оплати.

"Вартість цих недавніх нападів, фінансування цих атак виражається в сумі, що не перевищує 30 тис. євро", - заявив глава Мінфіну.

Це означає, що терористам не довелося вдаватися до переказів яких-небудь великих грошових коштів під час підготовки до скоєного, зазначив він.

За даними спеціальної служби з розслідувань французького Мінфіну Tracfin, використовувалися кредитні експрес-карти, щоб оплачувати машини і житло, які знадобилися терористам впродовж 48 годин перед терактами.

За словами Сапена, відстеження навіть маленьких сум могло б стати ключовим моментом у боротьбі проти тероризму, якщо з'явиться можливість зіставити дані цих карт з іншими елементами слідства.