У київському під'їзді відкриють унікальну виставку сучасного мистецтва

В одному із столичних під'їздів пройде виставка "Парадник"

Про це Еспресо.TV повідомили організатори проекту.

8 грудня о 19:00 в одному із столичних під'їздів розпочнеться унікальна виставка сучасного мистецтва – "Парадник", що триватиме до опівночі. Організатор заходу – платформа арт-ініціатив Pymonenko Family Art Projects.

Прототипом проведення виставки сучасних художників в одному з київських під'їздів стали славетні "квартирники" – підпільні виставки та концерти, які влаштовувалися музикантами та художниками у 60-70 рр. минулого століття в приватних квартирах та будинках.

"Парадник" – сучасна інтерпретація "квартирника" із власною ідеєю. За допомогою "Парадника" молоді художники заявляють про дефіцит експозиційного простору у столиці, про те, що їм ніде виставляти свої роботи, крім як вдома. Ця ситуація особливо актуальна для молодих художників, які не мають підтримки галерей. А таких в Україні – більшість.

"Талантам необхідно дати можливість себе реалізувати – основна ідея майбутньої експозиції", – зазначає Євгенія Смірнова, засновник платформи арт-ініціатив Pymonenko Family Art Projects. До речі, саме у під'їзді її будинку пройде майбутня виставка.

Основою "Парадника" стануть роботи молодих художників Мадлен Франко, Антона Карюка, Олени Сіятовскої, Ігоря Македона, Свєти Кравітз. А також твори інших сучасних авторів.

Експозиція відбудеться за адресою: вул. Лейпцизька, 2/37. 

Pymonenko Family Art Projects – це платформа арт-ініціатив, арт-кластер, головною метою якого є популяризація українського мистецтва, як в Україні, так і за її межами. Платформа арт-ініціатив Pymonenko Family Art Projects співпрацює з українськими та закордонними авторами, не залежно від їхнього віку, віросповідання, раси, статі, сексуальної орієнтації.