Щоб зупинити поліомієліт, вакцинація населення має становити 95%. Де-факто маємо 50%, - ВООЗ

Для зупинення поширення вірусу поліомієліту вакцинація населення має становити 95%, тоді як в Україні ця цифра трохи вище 50%

Про це заявив координатор Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) з реагування на спалах поліомієліту Денніс Кінг, передає Еспресо.TV з посиланням на Радіо Свобода.

За його словами, оголошення надзвичайного стану у сфері охорони здоров’я в Україні допоможе заручитися максимальною підтримкою на всіх рівнях управління держави, включаючи президента та Кабмін.

"Варто ще раз наголосити, що оголошення надзвичайного стану у сфері охорони здоров’я – це справа, яка стосується усього міжнародного співтовариства. Тобто спалах цієї хвороби в Україні – це не тільки загроза українським дітям, фактично це загрожує усім міжнародним потугам викорінити поліомієліт у світі. Посадовці, які займаються питаннями охорони здоров’я в усіх країнах світу зараз слідкують за Україною та вживають заходів, щоб зупинити поширення вірусу", – сказав Кінг.

Представник ВООЗ також наголосив, що через спалах поліомієліту додаткова вакцинація для підвищення імунітету населення, яка зараз проводиться в Україні є вкрай необхідною. ВООЗ нині рекомендує усім, хто планує подорожі в Україну, зробити додаткове щеплення від поліомієліту.