Свідок у справі Савченко заявив, що обміну не буде

Сепаратисти "ЛНР" не збиралися обмінювати незаконно ув'язнену українську льотчицю Надію Савченко

Про це заявив перший свідок захисту у справі української льотчиці Надії Савченко, керівник громадської української організації "Центр обміну полонених" Володимир Рубан під час судового засідання в російському Донецьку, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на ГромадськеТВ.

"В Україні мене попросили про те, щоб Савченко була звільнена в першу чергу, як офіцер-жінка, як льотчиця – вона проходила у нас в якості льотчиці. Прибувши в "ЛНР", я попросив її відпустити, але мені відповіли "А ось тут заковика!" … Потім я дізнався про те, що Савченко вважається військовополоненою і рішення про те, відпускати її чи ні має Рада республіки», – заявив Рубан.

За його словами, інформацію про затримання Савченко він отримав 20 червня 2014 від заступника голови Служби безпеки України. У списку з 11 військовополонених з батальйону "Айдар", п’ятим номером проходила Савченко.

Окрім того він відзначив, що за його інформацією, яку Рубану надали в «ЛНР», до Ради республіки входили близько 15 офіцерів і декілька цивільних осіб, що проголосували за те, щоб не відпускати Н.Савченко, а розстріляти її.

За словами голови Центру обміну полоненими, інформацію про затримання Савченко він отримав 20 червня 2014 від заступника голови Служби безпеки України. У списку з 11 військовополонених з батальйону «Айдар», п’ятим номером проходила Савченко.