Порошенко розповів, на скільки хоче зменшити податки

Президент України висловив сподівання, що запропоновані ним ставки податків мають суттєво вплинути на інвестиційний клімат

Про це Порошенко говорив на 16-му засіданні Національної ради реформ, передає Еспресо.TV.

Відповідно до рекомендацій глави держави, податок на прибуток підприємств і податок з доходів фізичних осіб збільшуватись не будуть.

«Дуже важливо, щоб ця філософія розповсюджувалася на декілька років. Якщо ми ставимо 18 відсотків податок на прибуток підприємств і ПДФО на 2016 рік, щоб ми зараз зафіксували, що на 2017 рік ставка буде ще зменшена на один відсоток, а на 2018 рік визначили орієнтир, за яким ми маємо досягнути максимум 20-відсоткового навантаження на фонд заробітної плати – приблизно 10 відсотків ПДФО і 10% – ЄСВ», – наголосив Порошенко.

Президент зауважив, що в умовах війни дуже важко знайти країну, яка б знижувала податки. 

Порошенко вкотре заявив, що прийняття бюджету і внесення змін до податкового законодавства є вимогою МВФ. Він надіється на швидкий розгляд цього питання у парламенті. 

Гарант Конституції запропонував розглянути можливість запровадити ставки з 1 січня, дати бізнесу 3 місяці на ознайомлення з новаціями, із тим, щоб з 1 квітня податкові зміни ввести у дію.

Читайте також: Податкова реформа. Панацея чи профанація?