Джемілєв назвав головні причини повернення світла у Крим

Стурбованість західних країн була найбільш вагомою причиною зняття енергоблокади анексованого півострова

Про це Мустафа Джемілєв заявив в інтерв'ю "Апострофу", передає Еспресо.TV.

Уповноважений президента України у справах кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв заявив, що "вагомою причиною" відновлення енергопостачання в Крим стало занепокоєння західних союзників, які вважають, що коли в країні відбуваються такі речі, перекриваються дороги, - це свідчення того, що держава не контролює ситуацію, що тут нестабільність.

За словами Джемілєва, "висловлювалися з цього приводу Франція, Німеччина, посольство США також висловлювало стурбованість".

"По-перше, ця гілка "Каховка-Титан" заходить спочатку в Крим, а потім направляється в два райони Херсонської області. Якщо по гілці не подавати електрику, залишаться знеструмленими деякі селища Херсонської області", - пояснив Джемілєв, чому була знята енергоблокада Криму.

Один з лідерів кримськотатарського народу додав, що західні союзники України висловлювали стурбованість ще й тому, що відсутність енергопостачання на завод "Титан", може мати наслідком техногенну катастрофу.

Джемілєв резюмував, що світло подаватиметься у Крим до закінчення терміну дії угоди між Україною і Росією про енергопостачання, до 31 грудня.