Винахідник Елон Маск вважає, що колонізація Марса може зірватись через Третю світову війну

Третя світова війна може перешкодити терраформуванню Марса з метою його подальшого заселення людьми

Про це винахідник-мільярдер Елона Маск розповів в інтерв'ю журналу GQ, передає Еспресо.TV.

На думку Маска, зведення аванпосту людства на іншій планеті - це "моральний обов'язок" цивілізації, яка має намір продовжити своє існування, щось на кшталт резервного копіювання даних з комп'ютера. При цьому підприємець зазначив, що його хвилюють не технічні складності польоту і колонізації, а насущні політичні події.

"Вікно можливостей для будівництва автономної бази на Марсі буде відкрито ще деякий час, після чого цілком може трапиться щось, через що рівень технологій на Землі різко впаде. Чи встигне база досягти самостійності до того, як перестануть прибувати кораблі з Землі? Я маю на увазі, нам не варто виключати можливості початку Третьої світової війни. У 1912 році оголошували про нове століття миру і процвітання без воєн, після чого у нас були Перша і Друга світова, а потім і холодна війна ", - пояснив він.

Маск додав, що основним джерелом такої небезпеки зараз є можливість застосування ядерної зброї, що може призвести до тотального громадському руху по забороні подібних технологій і високих технологій в цілому.

"Знову ж таки, зростає рівень релігійного екстремізму, наприклад, як у випадку з Ісламським державою", - зазначив Маск.