Хуг скаржиться, що "ДНР" постійно ганяє спостерігачів ОБСЄ за папірцями

Терористи "ДНР" систематично на блокпостах вимагають, щоб Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ отримувала якісь незрозумілі дозволи від командирів бойовиків

Про це заявив заступник голови СММ ОБСЄ Александр Хуг під час брифінгу в п'ятницю в Києві, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Укрінформ.

"У нас завжди були проблеми з перетином цих блокпостів, однак до сьогодні закликів до керівників так званої ДНР було достатньо, щоб вирішити проблему. Цього ж тижня усі спроби достукатися до цих людей були марними, хоча саме вони підписували Мінські домовленості, що гарантують свободу пересування спостерігачам СММ", - наголосив Хуг.

Він зазначив, що така практика і видима толерантність до неї так званого керівництва "ДНР" має бути негайно припинена.

За словами заступника голови СММ ОБСЄ, як мінімум потрібно, щоб "ДНР" публічно пояснила бойовикам відсутність будь-яких вимог про необхідність отримання дозволів для ОБСЄ.

"А тепер послухайте дуже уважно. Коли люди запитають, чому ми не могли верифікувати вибухи, внаслідок яких сталися пошкодження і жертви? Коли вони запитають, де знаходилася СММ, коли була потрібна її допомога у розмінуванні? Коли вони запитають, чому нікого не було, щоб зафіксувати гуманітарну кризу? У мене буде дуже проста відповідь - запитайте людей, які контролюють місто Донецьк", - резюмував Хуг.