Конгрес США скасував заборону на експорт нафти

Сенат Конгресу США прийняв проект федерального бюджету на 2016 фінансовий рік, в який також включено положення, що скасовує нафтове ембарго, яке діяло протягом 40 років

За це рішення проголосували 65 сенаторів, 33 члени палати висловилися проти, передає Еспресо.TV з посиланням на ТАСС.

Загальний бюджет становить 1,1 трлн доларів. Положення про скасування нафтового ембарго було включено в текст в процесі його узгодження між демократами і республіканцями, які й виступили з даною ініціативою.

Новий фінансовий рік почався в США 1 жовтня, проте держбюджет так і не був затверджений, федеральні міністерства і відомства фінансувалися на підставі тимчасової резолюції, дія якої продовжувалося вже кілька разів, щоб не допустити припинення роботи уряду. У прийнятому документі прописано фінансування низки федеральних відомств, в тому числі, держдепартаменту і міністерства національної безпеки. Однак, в цей пакет не включений бюджет Пентагону, він був прийнятий раніше окремо.

Тепер ці документи надійдуть на підпис президентові США, який, ймовірно, підпише їх вже у п'ятницю, оскільки ввечері з родиною відбуває у відпустку на період різдвяних свят.

Раніше Палата представників Конгресу США схвалила скасування заборони на експорт американської нафти.

Заборона на поставки сирої нафти з США за кордон, оформлена у вигляді федерального закону, діє з 1975 року.