Нас не влаштовує постанова Кабміну про товарну блокаду Криму, - Іслямов

Лідер "Громадянської блокади Криму" Ленур Іслямов заявив, що учасників акції не влаштовує постанова про припинення товарних поставок до Криму, ухвалена Кабміном

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "Крим. Реалії".

На їхню думку, норми цього документу дозволяють завозити до Криму товари з комерційною метою.

"Там 50 кілограмів на одну людину, а ми припускали все-таки, як зараз, на один автомобіль. Виходить, можна 10 людей завантажити в бус, це ж треба проїхати тільки прикордонників. А далі вони вже можуть поїхати на інших машинах. І виходить, що ми навіть півтонни зможемо провести", - пояснив Іслямов.

Крім того, на його думку, ухвалена постанова не виключає корупційну складову. У ній зазначено, що Міністерство економічного розвитку може видавати дозволи на провезення товарів, необхідних для економіки й нацбезпеки. Іслямов вважає, що цією нормою можна легко зловживати.

Голова Державної служби з питань АРК і Севастополя Наріман Устаєв назвав цю критику необґрунтованою і заявив, що корупції на адміністративному кордоні не буде, якщо профільні відомства будуть чесно виконувати свої обов'язки.

"Є відповідні компетентні органи, що здійснюють контроль на пунктах пропуску та пунктах в'їзду-виїзду. Я думаю, що тут уже питання до них. Наскільки сумлінно вони будуть працювати й виконувати свої завдання", - вважає Устаєв.