Два російських пропагандистських ЗМІ скоротять третину співробітників

Холдинг News Media, у якій зокрема входять газета "Известия" та телеканал "Lifenews", скоротить 30% співробітників

Про це у Facebook написала заступник головного редактора газети "Известия" Анастасія Кашеварова, передає Еспресо.TV із посиланням на "Слон".

"На премії навіть не розраховуємо. Б'єшся за кожного співробітника, а збиткові держкомпанії жирують", - так вона прокоментувала відеозапис, на якому глава "Роснано" Анатолій Чубайс говорить про те, що в держкорпорації "дуже багато грошей".

У грудні минулого року повідомлялося про плани скоротити до половини штату телеканалу Lifenews, але головний редактор телеканалу Анатолій Сулейманов стверджував, що будуть звільнені лише 70 з 480 співробітників.

"Ми щороку не продовжувати контракти з людьми, які, як ми вважаємо, тягнуть компанію назад. Це абсолютно нормальний процес. Ми вважаємо, що за рік штат збільшився, і це заважає нам бути моторними. Чим більше людей, тим довший ланцюжок, і це заважає", - пояснював він.

У холдинг News Media, очолюваний Арамом Габреляновим, входять, крім "Известий" і Lifenews, таблоїд "Супер.ру", "Російська служба новин", петербурзький телеканал Life 78, створений на базі 100 ТБ.