У США геям дозволили бути донорами крові

Адміністрація з контролю за продуктами і ліками США (FDA) внесла зміни в правила донорства крові, дозволивши здавати кров чоловікам-гомосексуалістам

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на російську службу ВВС.

За новими правилами, геї можуть ставати донорами, якщо у них не було сексуальних контактів з чоловіками протягом 12 місяців.

До цього протягом 33 років для гомосексуалістів у США діяла довічна заборона на донорство крові, мотивована ризиком передачі ВІЛ-інфекції. На лесбіянок заборона не поширюється.

"Ми доклали багато зусиль, щоб впевнитися, що зміна цієї політики підтверджена достовірними науковими даними", - йдеться в прес-релізі наглядового органу. Там додають, що готові й далі переглядати цю політику у випадку появи нових даних.

ЛГБТ-активісти, а також Американський союз громадянських свобод вважають існування обмежень на здачу крові, мотивованих сексуальною орієнтацією донора, формою дискримінації.

"Переглянута політика є, як і раніше, дискримінаційною", - заявив рух National Gay Blood Drive.

Заборона на здачу крові гомосексуалістами існує у багатьох країнах, проте в останні роки ці обмеження пом'якшуються. Так, заборона була знята в Британії, Франції, Австралії та Японії. У Канаді в 2013 році було введено умову п'ятирічного утримання, тепер там планують знизити цей термін до року.