Справу "діамантових" прокурорів нарешті передадуть до суду, - Сакварелідзе

Справу так званих "діамантових" прокурорів екс-начальника Головного слідчого управління ГПУ Шапакіна та екс-заступника прокурора Київської області Корнійця днями передадуть до суду

Про це журналістам сказав заступник Генерального прокурора України Давид Сакварелідзе на "Антикорупційному форумі Київ-2015" у середу в Києві, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Укрінформ.

"Ця справа фактично днями буде готова для подання до суду. Ми сподіваємося, що суд прийме справедливе рішення у цій справі", - відзначив він.

Сакварелідзе підкреслив: ця справа - символ нової України, символ честі людей, які по ній працювали, і вона буде доведена до кінця.

Фігурантам по справі "діамантових прокурорів" інкримінується стаття 290 Кримінального кодексу (отримання хабаря посадовцем).

За словами Сакварелідзе, фігуранти зараз знайомляться з матеріалами справи. Всього у справі проходить чотири фігуранти, деякі з них вже ознайомилися з матеріалами справи і поставили свої підписи.

За даними слідства, Корнієць і Шапакін змовилися та отримали хабар у розмірі 3 млн 150 тис. грн. Під час обшуків у них  було виявлено понад 500 тис. доларів готівкою, автомат Калашникова і холодну зброю, багато ювелірних виробів. У помешканні Корнійця, серед іншого, знайшли 65 діамантів, після чого прокурора стали називати "діамантовим".