У Лисичанську посадовці привласнили чверть мільйона, які виділили на ремонт доріг

У Лисичанську Луганської області посадовці комунального підприємства за допомогою низки фіктивних угод привласнили 250 тисяч гривень з бюджету, які нібито було витрачено на ремонт автодоріг

Про це повідомляє прес-служба МВС, передає Еспресо.TV.

Зокрема, повідомляється, що Лисичанська міська рада уклала з комунальним підприємством договір підряду на проведення капітального ремонту автодоріг на суму понад 4 мільйони гривень.

Посадовці ж цього підприємства, щоб привласнити державні кошти, уклали низку фіктивних угод із приватним товариством.

"Протягом 6 місяців, згідно з документами, товариство нібито поставило бітуму на суму в мільйон гривень", - сказано в повідомленні МВС.

Однак правоохоронці встановили, що територія та майно, розташовані за адресою виробництва бітуму, вказаною у сертифікаті відповідності, належать державному підприємству, яке не здавало їх в оренду.

З'ясувалося також, що вантажівка із причепом, за допомогою яких нібито доставили 24 тонни бітуму на суму 250 тисяч гривень протягом травня - червня 2015 року, перебувають у приватній власності і ними від 2013 року користується інше товариство, а причеп від 2011 року у неробочому стані.

"Також правоохоронці перевірили всі маршрути, за якими виїжджав автомобіль. Встановлено, що було здійснено два рейси, але вантаж та місце доставки відрізняються від тих, що вказані в наданих правоохоронцям документах", - зазначили в МВС.

Таким чином працівники Управління захисту економіки довели факт привласнення 250 тисяч гривень бюджетних коштів.

За даним фактом відкрите кримінальне провадження за статтею 366 Кримінального кодексу України Службове підроблення.