В Ізраїлі цього року рекордна кількість мігрантів з Франції

За даними ізраїльських чиновників, рекордна кількість французьких євреїв переселилася цього року в Ізраїль, говорять також про велику кількість прибульців з Росії та України

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Reuters.

Причиною міграції стало зростання насильства проти євреїв та економічні негаразди.

Франція має найбільше єврейське населення серед країн Європи. З часів Другої світової війни воно зросло майже удвічі – до приблизно 550 тисяч людей. Їхню громаду сильно занепокоїло зростання кількості антисемітських атак ісламістів. Таких, наприклад, як трапилося в січні цього року в Парижі, де терорист захопив заручників у супермаркеті кошерних продуктів. Тоді загинуло четверо євреїв.

За даними Єврейського агентства для Ізраїля (Сохнут), яке заохочує міграцію, у 2015 році до Ізраїлю переїхало близько 7 900 французьких євреїв. Це на 10% більше, ніж було в 2014 року.

"Кожен має свої причини, включаючи економічну кризу, особисту безпеку, терористичні атаки, а також, у певних місцях і в певний час, антисемітські настрої", - розповів речник Сохнут Їгал Палмор.

Цифра майже зрівнялася з прогнозом голови агентства Натана Щаранського, який говорив, що після атак на редакцію Charlie Hebdo і супермаркет в січні до 10 тисяч французьких євреїв переїдуть до Ізраїлю.

За словами Палмора, у 2015 році міграція до Ізраїлю сягнула 15-річного рекорду. Нових прибульців – близько 30 тисяч. За його словами, серед них велика кількість тих, хто виїхав з Росії та України.