У Росії позбавили повноважень одного з останніх незалежних мерів

Міська рада російського Петрозаводська позбавила повноважень мера міста Галину Ширшину, яка посіла цей пост за підтримки опозиції

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Російську службу BBC.

У 2013 році самовисуванка Галина Ширшина, яку підтримувала опозиційна партія "Яблуко", сенсаційно перемогла на виборах мера Петрозаводська. Кандидата від "Единой России" вона обійшла зі значним відривом. Таким чином Ширшина лишалася в Росії чи не єдиним мером, який не належав до провладної партії "единоросів ".

"За" її відставку на сесії міської ради проголосували 23 депутати. Ще троє голосували "проти". Тих, хто утримався, не було.

"Відставка Ширшиної є необхідною, актуальною і єдино достатньою мірою, яка спричинить за собою дострокове припинення повноважень (мера. – Ред.) для відновлення порушеного здійснення місцевого самоврядування на території Петрозаводського міського округу", - сказано в пояснювальній записці до проекту рішення про відставку.

Сама Галина Ширшина стверджує, що планує оскаржити рішення депутатів у суді.

"Я вважаю, що це незаконне рішення, і не згодна з тими претензіями, які мені висувають. Думаю, що в суді я зможу довести свою правоту", - сказала вона.

Її відставку ініціювала група депутатів міськради на початку грудня. Під зверненням про відставку поставили свої підписи 22 депутата з 30. Вони звинуватили мера у "невиконанні своїх безпосередніх повноважень".