На "Теорію Великого вибуху" подали до суду через пісеньку про котика

Творців популярного серіалу хочуть засудити через авторство колискової про котика

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Deadline.

На телеканал CBS подали до суду за незаконне використання колискової Soft Kitty ("М'який котик") в серіалі "Теорія Великого вибуху". Позивачками стали дочки поетеси Едіт Ньюлін, яка написала цю пісню в 1937 році.

На думку Маргарет Перрі та Еллен Чейз, продюсери телепроекту повинні заплатити їм авторські відрахування як спадкоємицям інтелектуальної власності матері. "Пісенька Soft Kitty зіграла значну роль в зображенні одного з центральних персонажів серіалу", - йдеться в їхньому позові.

Телестудія Warner Bros., яка курирує "Теорію Великого вибуху", поки не коментує ситуацію.

Як пояснює видання, юридично права на пісню належать музичному видавництву Willis Music, яке викупило їх у автора 80 років тому. Саме воно вперше опублікувало вірші поетеси в дитячому збірнику в 1930-х роках. 

Тим не менш, дочки Едіт Ньюлін стверджують, що Willis Music не може дозволяти використовувати композицію в телевізійних та інших проектах без їхньої згоди. Представник компанії в свою чергу пояснив, що студія Warner Bros. оформила всі необхідні юридичні документи, щоб володіти правами на пісню.

Вперше пісня прозвучала в "Теорії Великого вибуху" у 2008 році. Як правило, колискову наспівують Шелдону, коли він хворіє. Завдяки серіалу, композиція отримала популярність, тому канал CBS вирішив випустити серію футболок, іграшок, брелоків, кухлів і толстовок з написом Soft Kitty.

Американський ситком "Теорія Великого вибуху" вийшов у вересні 2007 року на каналі CBS. За роль Шелдона Купера Джим Парсонс чотири рази отримував премію "Еммі" - в 2010, 2011, 2013 і 2014 роках, а також "Золотий глобус" у 2011-му.

Серіал розповідає про життя двох молодих талановитих фізиків Шелдона Купера і Леонарда Гофстедтера, їхньої сусідки по сходовому майданчику, офіціантки і починаючої актриси Пенні, а також про їхніх друзів - астрофізика Раджеша Кутраппалі і інженера Говарда Воловіца. Дія відбувається в місті Пасадіна, штат Каліфорнія.