Українські лікарі тепер краще розрізнятимуть поліомієліт

У Івано-Франківському лабораторному центрі відбувся семінар-нарада з елементами тренінгу для лікарів з питань епіднагляду за поліомієлітом та ентеровірусними інфекціями

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Державну санітарно-епідеміологічну службу України
  
Тепер лікарі-епідеміологи ознайомлені з новими вимогами ВООЗ при здійсненні епіднагляду за поліомієлітом та ентеровірусними інфекціями. Адже після оголошення в Україні спалаху організація вірусологічного контролю та моніторингу циркуляції поліо- та інших неполіомієлітних ентеровірусів серед людей та об’єктів довкілля потребує збільшення кількості досліджень стічної води та клінічного матеріалу від різних груп населення з інфекційними хворобами.
 
Увагу фахівців загострили на раціональному плануванні досліджень об’єктів навколишнього середовища. Головні об’єкти досліджень - стічні води. Показники досліджень зразків із цих джерел важливі для оцінки циркуляції ентеровірусів та поліовірусів на відповідній території.
 
Під час семінару опрацьовано алгоритм взаємодії між епідеміологами, фахівцями вірусологічних лабораторій та лікувально-профілактичних закладів. Розглянуті вірусологічні аспекти нагляду за ентеровірусними інфекціями. Обговорена стратегія вакцинації як відповідь на спалах поліомієліту в Україні в 2015 році.